onsdag, februari 28, 2007

Onsdag

Ganska slö dag. Strax före Cabareten fick jag levererat en CDr med slask-bouncear av de flesta Smooth-jazz-låtarna vi spelat in. Nu e det bara att börja göra pålägg :-)

Kvällens Cabaret Lorensberg var rätt soft. Hade parkerings-svacka eftersom det var Frölunda-match...så jag fick flytta bilen mellan 2 st 30-minuters-parkeringar med jämna mellanrum...hehe.

Anders hamnade förresten på 4:e plats med "Alone" idag. Gå in på RixFM å rösta! (Se länk i bloggningen nedanför). Tjo.

tisdag, februari 27, 2007

Rix topp 6 klockan 6

Nu bubblar Anders Johanssons nya singel "Alone" på Rix FM:s lista. Jag spelar flygel och har arrat stråket....gå in å rösta..? :-)

http://www.rixfm.com/?underpage=124.0

Inspelnings-glädje

På eftermiddagen spelade vi in de tre sista grunderna till Smoth-jazz-plattan. Nu blir det att börja med pålägg. Jag kommer att behålla det live-spelade rhodeset - och så får vi se om det behövs läggas om när man hör hur mycket det grötar med allt annat som ska läggas på... ;-)

En stund tillsammans

Satte mig i studion och började känna lite på G5:an. Oj vad glädjefyllt det verkar. Och _oerhört_ skönt att ha stora fräscha hårddiskar. Mina gamla firewire-diskar hänger med bra dom också. Jä.

Insåg också att det följer med många bra softwaresyntar med Logic7. EVP88 t.ex. - då behöver jag ju inte köpa Elektrik Piano. Grymt. De enda software-program jag skulle vilja köpa nu är EZ-drummer och Black Grand. Glädje.

Installations-glädje

Wow. Plötsligt ikväll fick min kompis Kalle feeling för att installera iordning min studio..!

Vi åkte förbi hans studio och hämtade skärm-adapters...åsså åkte vi förbi hemma hos mig och hämtade Logic7...och sen satte vi igång och roddade i studion. Ut med G4/Digi001 - in med G5/Motu828mkII. När vi väl installerat senaste versionen av Logic - och "uppdaterat" min Logic6-nyckel - så funkade allt! Wow. Vi kunde tillockmed plocka upp gamla sessions som jag spelat in å lyssna i nya Logic. Oväntat!

Jaja...återstår att se hur mycket det strular nästa gång det är "hett läge"...men det bådar faktiskt gott..! :-)

måndag, februari 26, 2007

Installations-svacka

Har just installerat Office-paketet. Det funkade jättebra.

Sen installerade jag Annas Sibelius i iMacen. Här har vi haft ett annat Sibelius installerat som tillhör Annas jobb. Nu när jag installerat Annas nya Sibelius-kopia så står den registrerad på Annas jobb - TROTS att jag avinstallerat enligt instruktioner. Dessutom får jag inte Kontakt Player Silver att gå ut genom ljudkortet - utan det går ut genom datorhögtalarna.

Jaja. Med tanke på hur mycket jag installerat här det senaste dygnet får jag ändå vara nöjd med dessa bakslag...som ju ändå är rätt små... :-)

Slö dag

Efter att ha varit på barn-rytmik i morse har jag bara blivit sittande framför datorn hela dan. Det mest kreativa är väl att jag uppdaterat min "My space" lite. Jaja...kolla in:

http://www.myspace.com/bylund

Kanal 9

Jag scannade just igenom ALLA kanaler som finns i vårt TV-nät. Till sist dök faktiskt Kanal9 upp - så nu kan jag se på Oscars-galan inatt. Wow.

söndag, februari 25, 2007

Hemmastudio

Nu (inför andra barnet) känns det som att det är läge att ha en studio här hemma också...på nåt sätt.

Idag har jag installerat Yamahas ljudkort "GO46", samt Logic Express i Imac:en. Har även uppgraderat den till OSX 10.4.8. Allt funkar klockrent.

Jag och Anna spelade just in en version av "Karlsson på taket" för att testa softwaresyntarna...hehe. Nu får Astor nåt att bita i om han ska sjunga till den... :-)

Testar härmed att lägga ut det nyinstallerade programmets premiärinspelning:
http://hem.bredband.net/mattby/Karlsson.mp3

Lördagkväll

Klämde in ett apoteks-besök före Cabaret Lorensberg...behövde lite allergi-tabletter efter att ha ätit fisk omedvetet på fredagskvällen. Jaja.

När jag kom till Park Lane så stod redan publiken och sjöng heja-ramsor utanför portarna. Wow.

Jag kollade medlodifestivalen bak i soffan mellan numren.

Sen drog jag till Musikens hus och spelade på en 40-årsfest. Väldigt mycket folk - och grymt hög stämning. Kul!

Jag å 40-åringen spelade tre låtar - och Pernilla Emme överraskade med att sjunga en spontan "Lover man". Hade noter på den i laptopen..hehe. Jä.

lördag, februari 24, 2007

Soundcheck

Jodå. Nu har jag repat och soundcheckat på Musikens Hus. Det blir bra. Yamaha-digitalpiano är alltid glädje...och Körberg-låten var lättare att kompa än vad det såg ut som... :-)

Många ackord blir det...

Sitter och plankar 3 låtar inför en 40-årsfest ikväll. Själva jubilaren ska sjunga på duo med mig. Kolla in 3:e versen i den här Tommy Körberg-salsa-låten som vi ska spela...:-)

55 entrys


Har just installerat KORG M1 i iMacen. Kul att ha tillgång till kult-pianot...hehe. License-koden var 55 bokstäver/siffror lång. Very secure..! ;-)

fredag, februari 23, 2007

Vacker syn

Återigen möttes jag av den vackra synen när jag kom till Park Lane ikväll. Någon hade riggat iordning pianot. Total glädje. I övrigt var det en ganska ordinär föreställning av Cabaret Lorensberg. Positivt högljudd publik. Jä.

Städprojekt.

Det har LÄNGE stått på att-göra-listan att ordna till arbetsrummet lite. Idag gjorde vi den stora abrovinschen å bytte plats på stereon å datorn. Nu ska det bli smidigare att mata in noter via klaviatur...typ.

Före:


Efter:

Torsdagsglädje

Efter Cabareten åkte jag ned till Deep. Paulo Mendonca gästade torsdags-bandet där. Kul att även hela gänget från Cabaret Lorensberg tittade ner. Jä.

torsdag, februari 22, 2007

Redigeringseftermiddag

Efter en Skid-VM-morgon så satte jag mig och redigerade gårdagens stråk. Det blev kanonsnyggt. Glädje. Nu hann jag hem en timme före Cabaret Lorensberg...så jag ska nog passa på att renodla huvudet.

Pampig ballad

Det var en pampig ballad som vi spelade in ikväll. Vi provade ny mikning med SM81 som närmikar och TL-4 som rums-mik. Resultatet var överaskande bra (efter att ha utrett ett fasfel) - och jag skickade även en slask till producenten nyss, som var hel-nöjd. Jag har iofs några redigeringar att göra på påläggen imorgonbitti - men att presentera färdiginspelat stråk 6 timmar efter det att jag fått mp3:an från Stockholm känns som hyfsad effektivitet... ;-)

Arret blev 3-sidigt. 2/3-delar av låten var kvartett-liknande stråk och sista tredjedelen var violin-lines i superhög oktav...

...här är pappa när han lägger dessa toner... :-)

Plattan släpps visst om en månad. Jä.

onsdag, februari 21, 2007

Snabba ryck

Efter att ha varit "pappaledig" hela dagen fick jag just ett samtal om att göra stråk på en låt till en platta som mixas på fredag. Den enda tiden stråkmusikerna kunde spela in var nu ikväll...så nu blir det snabba ryck.

Ska bara äta Tacos med familjen - så sätter jag igång och noterar låten sen...Stråksession vid 20..! :-)

tisdag, februari 20, 2007

Effektivt!

Det blev en effektiv dag i studion. Jag å Sjöqvist satt å jobbade. Piano&orgel på 2 låtar, en demoprod på en ballad samt en nylongitarr och ett baspålägg blev dagens facit..! :-)

Morgonkvisten

Åkte ned till studion å påbörjade lite pålägg med en kompis. E hemma en stund å käkar nu - det känns som att det kan bli en lång dag nere i studion. I glädjens tecken. Tjo.

Debutkonsert

När man avslutar Musiklärar-utbildningen heter redovisningen "Slut-redovisning".

När man avslutar Diplomutbildningen heter redovisningen "Debut-konsert".

Jag vet inte om det har med framtidsutsikterna att göra..? ;-)

På måndagskvällen var jag på Marias Wiganders debut-konsert. Fantastiskt klarinettspel. Och grymt pianospel. Länge sedan jag var i Musikhögskolans konsertsal. Det kändes "nyttigt" att få lite klassisk musik i öronen. Det var ett tag sen.

måndag, februari 19, 2007

Logic 7

Nu, äntligen, har mitt Logic 7 kommit. Hämtade ut det idag. Nu kan jag upprusta studion med G5/Motu/Logic7. Skönt.

söndag, februari 18, 2007

Jim Jidheds release

Missförstod tiden - men var på plats på releasepartyt strax efter 19. Hann därmed bara höra andra setet. Jättesnygga låtar i softa versioner. Grymt trevligt uppstyrt av Jim. Jä.

Sting

Köpte en frukost-meny på McDonalds som jag tänkte äta på nån bänk på Centralen. När jag betalade började Sting med "When we dance" spelas i högtalarna. Jag beslutade mig genast att äta frukosten inne på McDonalds..! BRA låt. Jä.

Taxi-sammanträffande

Wow. Ringde Taxi Stockholm för att åka till Centralen. Då kommer SAMMA chaffis som förirrade sig i Farsta igår..!!! Taxi Stockholm har över 1500 bilar. Wow.

Rodda rodda rodda


Oj vad många items det var att rodda inatt...Jaja. Nu e jallafall alla saker på plats för tillbakalämning till ordinaire keyboardisten i bandet.

Det har varit en grymt kul helg med The Hitchcocks! Jä.

Rockenroll

Vi spelade bland annat ett hårdrocksmedley under kvällen. Jag var tvungen att springa på toa när "Enter Sandman" började...och lyckades hinna tillbaka EXAKT när "Paradise city"-syntmelodin skulle spelas. Hehe. Måste förresten lägga ut en bild från gigget..!

lördag, februari 17, 2007

Wow.

Gick just in i hotell-delen av detta komplex. Kolla in den sluttande trapp-korridoren..! Hur lång som helst.

Omriggad å klar..!

Vid 19 roddade vi ner all backline i Kungsan och skyndade ut till Sollentuna. Halvsvettigt efter som det ju var 3-synts-rigg...men när vi kom fram var det snabbt glömt. FRUKTANSVÄRT slickt ställe som vi ska spela på senare ikväll.

Baren ser ut såhär..!









Jag ställde upp MacBooken å kollade på Melodifestivalen medan vi roddade upp. Luuk e ju HELT grym.







Här är kvällens rigg...snyggt va?! :-)

Fas 1 avklarad...

Taxin från Farsta förirrade sig ordentligt. Föraren hade inte ens koll på om han skulle ta Nynäshamnsleden eller E4 till Kungsan. Jaja. Jag hann i tid till gigget jallafall.

Nu har vi spelat 14-16...och nu e det paus till 17:50. VÄLDIGT soft publik här i Kungsträdgården idag...så vi spelar musik av typen Bröllopsgig/Bingo iställetför After Ski...hehe.

Marie Sernholt står på Stora scenen här utanför och framträder PLAYBACK. Kul. Jaja...passar på att koppla upp mig lite nurå jallafall.

Piano i "ottan"

Åkte ut till Farsta på morgonkvisten och la ett piano på en låt. Pampigt värre. "Black grand" passade väldigt bra på denna låt. Jaja. Nu e d snart dags för en after-ski-dag i Kungsan igen. Och sen bröllopsgig direkt efteråt. Spela 12 timmar i sträck. Wow.

fredag, februari 16, 2007

En Stockholmsdag...

Åkte direkt från Centralen till Stefans studio och hängde lite med honom å Mange som satt å skrev låtar. Vi gick å käkade på en pizzeria. 40 minuter tog det att få in pizzan. Ändå ville de inte bjuda på en extra coca cola. Det är nåt med Stockholm och måltidsdryck som inte e så trevligt. Jaja.

Efter detta åkte jag till Kungsträdgården och riggade upp syntarna. En 3-våningsrigg..! Stort.








Vid 15 drog vi igång. Då var det inte så farligt många i "After-ski-tältet" som dom byggt upp i Kungsan. Sen var det dock damernas 1:a slalom-åk...och då kom det faktiskt väldigt mycket folk.

Efter detta spelade vi ett set till...innan 2:a åket...och då var det faktiskt riktig After-ski-stämning..! Gött.

Direkt efter Anjas brons drog vi igång sista setet...å då rockade det på ordentligt. Kul kväll..! Jä.

Allt enligt planen

Kom iväg hemifrån i lagom tid i morse...men det är ändå svacka att stå i biljett-uthämtnings-automat-kö när det är "halvbråttom" till tåget.










Jaja. Jag hade ändå 8 min till godo...










Nu har jag lyssnat igenom alla låtar och gjort anteckningar i kompskisserna. Skönt. Nu e jag "klar" med alla förberedelser...nu kan jag luta mig tillbaka å kolla på 24 :-)
(Många Quicktime-fönster blir det...)

Off we go

Skrev kompskisser på de sista låtarna i natt (inför ett par spelningar med The Hitchcocks i Kungsträdgården i helgen)...så nu e jag redo för att sätta mig på X2000 för en genomlyssning å sedan softa...

Har laddat MacBooken med lite sköna TV-serier osv.

Kom på att vi även ska spela på ett bröllop med The Hitchcocks på lördag-kväll...vilket gör att jag måste ha kostym med mig. Jaja...det e la OK med tanke på att jag slipper ta med mig en enda klaviatur-pryl..! Får använda den ordinarie keyboardistens rigg. P200, Electro, XP30. Gött.

torsdag, februari 15, 2007

Torsdagens Cabaret Lorensberg

Återigen var mitt piano riggat när jag kom dit. Lysande..! :-) Jaja. En vanlig kväll. Tyvärr hade jag fått P-bot när jag skulle köra hem. Hmmm...det har ju gått att stå där utanför Park under flera år. Otur. Eller så har P-vakterna insett att det finns mycket att hämta på denna 30-minutersparkering.

34 av 44 - not bad.

Inte så illa...jag hade 34 av de 44 coversarna som kompskiss. Bara 10 låtar att kolla in inför cover-giggen i Stockholm alltså. Tjo.

Nattredigering

Jä. Det var länge sen jag satt i studion så här sent. Jaja. Nu e jallafall båda stråklåtarna från dagens session redigerade och uppladdade till producenten. Gonatt.

onsdag, februari 14, 2007

Jä! Vilket stråk-session!

Grymt. 2 låtar med många "speciella" stråkräkor. Ofta med gliss. Det blir jättebra. Ska åka ner och redigera senare ikväll.

Allt grundstråk la vi med mina 2 SM81:or. När vi skulle lägga vers-viola-lines eller oktav-upp-violin så använde vi pappas stereomick "Pearl TL-4". Den har grymt lyster - och låter snyggt när det spelas krävande stråk-oktaver...

Jaja. Lyckad dag.

Stråkarrangering

Har suttit nu på morgonen och putsat på arren som ska spelas in i eftermiddag. Stråksession 14:00. Det blir gött.

Mission complete

Jodå. Vi lyckades överföra filerna till DA-98:an.










Den lämnades även tillbaka till Svenska mässan...samma 2 crew-killar kom och ryckte den ur bakluckan. Gött.

tisdag, februari 13, 2007

Gestapo

Åkte ned till Svenska Mässan för att hämta DA-98-bandspelaren. Hela "källar-gången" där man ska köra för att komma till H-halls-hissen var full med lastbilar och båt-trailrar...och vakterna bara skrattade åt mig när jag sa att jag skulle hämta en bandspelare i Kongresshallen. Suck. Till saken hör att DA-98:an inte är lätt. Dom ville att jag skulle parkera i Focus-huset och rulla den på en vagn. Aldrig i livet.

Jaja. Som tur var kom jag på att "World trade center"-ingången inte är så långt från kongresshallen...så 2 snubbar som det stod "Crew" på ryggen på kom bärande på racket och slängde in den i bilen. TACK!

Nu e jag i studion och har formatterat bandet och ska påbörja överföringen.

Smidigt detta. Not. ;-)

Den andra låten

Nu är även den andra barn-låten omspelad i ny tonart. Och uppladdad på Örebro-servern. Skönt.

Nu sitter jag och laddar ner repertoaren inför ett par gig-dagar i Stockholm i helgen. Kungsan "görs om" till "Åre-VM-2007"...så vi ska spela after-ski..! :-) 44 låtar att kolla in - men jag har nog spelat det mesta förut. Kul.

Vi har också varit lite förutseende och sett till att kablage följer med för att "komma in" bak i DA-98:an senare idag...multi-don-varning annars.

måndag, februari 12, 2007

Häng i studion

2 av barnskive-låtarna som vi spelade in i Örebro för nån vecka sen skulle byta tonart. Basisten kom förbi min studio - åsså la vi om basen. Sen ska jag lägga om alla syntar på dom låtarna också. En av dom är ganska synt-blippig - och eftersom Örebro-sessionet var helt "live-spelat" - så var det skönt att nu få spela in den med quantisering... :-) Hann bara klart den låten - jag tankar upp den på servern nu så länge - och fortsätter med den andra låten ikväll eller imorrn. Tjo.

Kolla vilka fina volymåkningar jag har gjort... ;-)

HELT otroligt

Wow.

Total repris på min förra nära-Posten-upplevelse.

Wow.

Lita INTE på dom.

Wow.

IGEN hamnade ljudfilerna på en BENSINMACK! Hydro i Alby. Svacka. Det andra brevet (som skickades på "vanligt" sätt) har inte kommit fram ÄNNU. (Måndag 10:30)

Wow.

Jaja. Nu tankar vi in ljudfilerna på en hederlig DA-98 istället (Tascams "lilla" A-dat).

Posten går BORT.

Söndag: vilodagen

Söndagen tillbringades til 92% i TV-soffan. Det enda dramatiska som hände vara att jag klev på en "Ägg"-shaker när jag skulle byta en DVD-skiva mitt i natten...den innehöll små järnkulor som spred sig över hela golvet.

Kul att inleda måndagmorgonen med att dammsuga.

söndag, februari 11, 2007

Efterfest

Wow. Stort att hotellet höll baren öppen ända till 04. Detta gjorde ju att alla stannade där istället för att åka ut på lokal. Kul.

Fotograferna blev som tokiga hela tiden när Ola Salo började klättra på väggarna, golvet, stolarna eller ljustrossen.

Plötsligt var han även DJ - och spelade 50-tals låtar.


Det var dock en rätt så lugn fest. Ballongerna gjorde att det kändes lite "skoldans"...hehe.

lördag, februari 10, 2007

En vimmelbild. Hehe.

Wow vad det plötsligt började smattra kamerablixtar här bakom mig på efterfesten. Det var Ola Salo och Marie Lindberg som dansade. Här är en bild precis när de slutade dansa för 3 minuter sen... ;-)



...och nu dansade Ola Salo breakdance. Stort.

The Ark ett plagiat?

Wow. Starkt jobbat av Expressen... Dom har fått kompositören av "Love grows (Where my rosemary goes)" att lyssna och uttala sig om huruvida The Ark's melodifestivallåt är ett plagiat.

Grejen är att låtarna är faktiskt väldigt lika. Särskilt melodin och upplägget av verserna - men "hookarna" är olika - så jag har svårt att tänka mig att det blir nåt "mer" av detta...men det är kul att jämföra låtarna. Samma tonart går dom i också..! :-) Hade Arks låt inte gått i shuffle hade det nog varit fara på taket - men nu "känns" det som ganska olika låtar. Jaja.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=872611

Auto-tune-polisen

Lyssnar igenom melodifestivalbidragen igen på SVT:s hemsida. Rydé's och Thuresson's bossa låter ju väldigt "tidlös" - FÖRUTOM att det ligger massor med auto-tune på sången. Var det tidsbrist vid sång-inspelningen? De är ju jättebra sångare båda två, så det känns ju så onödigt att de ska få robotröster i en i övrigt så "tidlös" låt?

fredag, februari 09, 2007

Kul med cred

Sitter hemma och surfar på några olika melodifestival-bloggar...såg just att Per Sinding Larsen creddar mitt stråkarr i hans festvalblogg på SVT:s hemsida:

"Jessica Andersson sjunger bra när hon bjuder på soft svenskdisco med traditionell, men uppdaterad schlagerrefräng (bonus för ett stråkarrangemang, kunde vara som gjort för, tja, varföre inte Stephanie Mills)."

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=63696&a=758112

Fredag eftermiddag

Efter genomgång av numret i Screening-rummet så drog vi till hotellet å åt lite.




Sen avvek jag för att spela kvällens Cabaret Lorensberg.


Frölunda Indians hade abbonerat kvällens föreställning. Champanch i Foajén. Myspys.

Jaja. Jag lyssnade på radio-previewen av alla melodifestivallåtar nu ikväll. Det känns som att Jessica har stor chans. Såg förresten The Arks nummer på repetitionen idag. I min smak är den lite för gubbrockig för att kallas klockren...men jag har ju iofs dålig musiksmak. ;-)

Glädje

Jä. Jessicas nummer blir tre minuters gul energi. Jä. Verkligen kanon. Hon dominerar i höjningen. Vilket tryck! Grymt bra. Kul.

Pampigt

Sitter inne på Scandinavium. Just nu repar Lustans Lakejer. GRYM synt-patch dom har roddat upp på scenen :-)

Vilken kväll!

Cabaret Lorensberg rullade på fint.

Åkte sedan ner till Storan för den berömda skaldjursbuffén. Nice.

Sen var det allmänt häng på hotellet. Vilket knas-hotell som stänger baren vid 00 när dom har HELA melodifestivalfolket på plats. Vi gick då upp till Deep och kollade in Miko och grabbarna istället. Det dök in väldigt mycket folk där. Grymt trevligt. Jä.

torsdag, februari 08, 2007

Sista pappadagen! For now.

Har installerat en hårddisk till farsan idag. Och sett på Störtlopp/Skidskytte. Snart ska jag till Båtmässan...

Jag kommer att sakna dom här softa dagarna när man hänger med Astor. Får se till å fortsätta med det - även om frun också kommer att vara hemma nu. Vi ska nämligen få ett barn till inom en månad. Stort.

Post

Skulle posta en CD med ljudfiler till ett företag i Stockholm idag. Brevet måste vara framme imorrn.

Förra gången jag skickade filer med snigelpost så "rekommenderade" jag brevet för att vara säker på att det skulle komma fram dan efter. DÅ hamnade brevet på en bensinmack - vilket gjorde att filerna inte kom till mottagarens brevlåda - vilket ju är idiotiskt.

Denna gång gjorde jag därför båda varianterna. Postade ett brev på "normalt" sätt och ett likadant brev "rekommenderat". DET borde väl vara idiot-säkert?

Cabaret+Melodifestivalhäng

Kvällens Cabaret Lorensberg var fullbokad - så det var maxat med folk i foajén under hela Coctail-setet. Dessutom öppnades entrédörrarna en kvart tidigare än vanligt. Mäktigt. I övrigt var kvällen som vanligt. Ulf raggade danspartner vid bordet intill pianot. Kul att få följa en rejection på nära håll.

Efter Cabareten åkte jag till hotellet där de medverkande i Melodifestivalen hänger. Efter lite mat blev jag faktiskt en av de första att se Jessica Anderssons outfit som hon ska ha på lördag. Skitsnyggt..! Jä. :-) Hennes låt "Kom" (som jag arrat stråk till) är svinbra - så jag tror på en grymt trevlig lördag för Jessicas å hennes team..!

Sista minuten

Fick reda på vid 17:15 att "någon" varit bussig med mig och riggat pianot i foajén på Park Lane inför kvällens Cabaret Lorensberg. Jag kände att orsaken till denna vänlighet måste vara att jag lovat att planka några låtar till olika människor...

Jag hastade genast till verket och såg till att få plankningarna gjorda innan jag åkte hemifrån vid 18:10. Stressigt...Hehe.

onsdag, februari 07, 2007

FM7

Idag såg jag en lastbil som hette FM7. Väldigt kul.

Förmiddags-session

Vaknade i morse av att Astor knäckte mina glasögon. Kul. Nu får jag ha på mig mina gamla tills de är fixade. Svacka.

Efter att jag lämnat in glasögonen på reparation träffades vi och spelade in ytterligar 3 grunder till vår Smooth-jazz-platta. 2 sex-åttor och en halv-reggae. Skönt flyt idag.

Nu e det bara tre låtar kvar att sätta. Återstår gör ju även all key-produktion för mig - eftersom jag mest spelar slask-rhodes på grunderna - men det är ju bara kul om man har bra grunder att spela på!

Hann hem lagom till damernas distans-skidskytte. Kul.

Kvällningen

I kvällningen gick jag upp till min fader och instruerade honom i eq och reverb i Logic express. Vi spelade in hans fiol och tesade frekvenser. Kul.

Sen åkte jag och mixade in-spelningen från igår (tillsammans med en ljud-tekniker) - som ska framföras med symfoni-orkester . Naturligtvis viktigt att allt stämmer. Wow. Allt ska vara 442 hz. Stort.

Kul kväll... Tjo.

tisdag, februari 06, 2007

Perfekt pappa-dags-upplägg ;-)

08:30 frukost.
09:45 herrarnas Super-G.
11:50 lunch.
12:15 damernas Super-G.
13:00 läggdags för Astor.
14:00 Herrarnas distanslopp i Skidskytte.

Bra dag...tajmad å klar in i minsta detalj... ;-)

(PS - vi bygger förstås pussel och leker under tiden - DS)

måndag, februari 05, 2007

Lång dag

Vi träffades i studion vid 10 i morse och spelade in tr/bas/pi på en låt - som ska framföras live tillsammans med en symfoniorkester(!) om en dryg vecka. Stort.

Sen levererade jag dessa filer till nästa inblandade studio...så slutför vi det tillsammans inom nån dag.

Efter detta hade vi det andra inspelningstillfället inför vår SmoothJazz-platta. Vi la bara 2 grunder...men alla låtar känns bra.

Billy Joel - National anthem Super Bowl 2007

Under många år har Nationalsången på Super Bowl varit en garanterad musikalisk upplevelse. Whitneys version för några år sedan var HELT magisk. Harmoniseringen kombinerat med hennes sång är bland det snyggaste jag hört.



Inatt var det dags igen. Kanonupplägg. Billy Joel skulle sjunga. Kompa sig själv på flygel. Grymt upplägg. Vad händer:

NÅGON (hoppas det var han själv) har bestämt att det ska ligga auto-tune på hans sång. Om det inte är han själv som beslutat detta borde den ansvarige teknikern skämmas, veta hut och få kicken. LYSSNA hur dom förstör hans sång..! VAD ÄR DET SOM HÄNDER i vår värld av musik??? WOW:

lördag, februari 03, 2007

Trevligt


När jag kom till Cabaret Lorensberg ikväll fick jag Blommor och Sparkling av en som jag hjälpt med en not. Det var schyrre!





Jag kollade förstås på melodifestivalen mellan våra nummer. Jag gillade molldominanten i Tommy Nilssons refräng.

Nu e jag hemma och hämtar en DVD; vi ska ses med ensemblen och kolla på melodifestivalen om en timme eller så...tjo.

Utryckning...

Blev påmind om att det är sångpålägg i Örebro idag - så filerna till den sista låten behövde bounceas.

Jag åkte ned till studion och klippte bort halva mellanspelet och bounceade de 6 spåren som "Splittade Wav 16/44.1-filer". Nu är de uppladde och klara på Dot:s server i Örebro. Glädje.

För stora kontraster

Cabaret Lorensberg flöt på fint. En sångerska var sjuk idag - vilket gjorde att det blev lite omkastningar i rollerna. Jag kollade på Let's dance i backstagesoffan. Orkestern lät fint som vanligt. Jag måste säga att jag diggar låten "Close to you". Den väcker känslor varje gång jag hör den.

Efter Cabareten åkte jag direkt ned till Nefertiti och såg Bobo Stenssons trio med Anders Jormin. OJ vilka stämningar dom skapade. 2:a set var helt magiskt. Det kulturella spektrat som jag fick uppleva genom att på 9 minuter gå direkt från att spela Cabaretens allsångstävling till att höra jazz i världsklass var en "stor" upplevelse... :-)

Efter det skulle vi träffas ett gäng på Gothia - men där gick det inte att vara - för Båtmässans utställare fyllde upp stället så att det inte var sig likt...så vi softade i Park Baren istället. När vi sedan gick in på Park Lane sa faktiskt mitt "konstnärliga psyke" ifrån. Det var tillräckligt med kontraster för en kväll redan - så jag åkte hem. Konstig känsla. Ibland tror jag inte att jag har några kulturella spärrar - men det verkar iofs sunt att huvudet säger ifrån när det blir "to much"...

fredag, februari 02, 2007

Snygg mix

Träffade på Anders Johansson på stan igår. Fick höra mixen på hans nya radiosingel som jag arrat stråk och spelar flygel på. Jä, vad snyggt det blev. Wow.

Torsdagsglädje

Cabareten flöt på fint.

Sen gick jag till Deep där det är liveband på torsdagar. Iris Esell var gästartist. Svängigt.

Tillockmed jag gick upp och hängde in på ett par låtar på 2-oktavers-klaviaturen i DJ-båset. Hehe.

torsdag, februari 01, 2007

Pappaledig

Dagen går ju mest åt till att leka och laga mat och sova...men jag har även installerat ett TC-electronicsljudkort plus Logic Express i Farfar:s iMac G5. Funkar faktiskt klockrent.

Kul att det följer med så mycket sampler instruments...för hans gamla DX7:a kommer verkligen till användning då - motherkeyboardmässigt..! :-)

Late night i Trum-studion

Åkte till Trum-studion på kvällskvisten och bounceade bas+tr på 5 av låtarna till vår smooth-jazz-platta som är under inspelning. Det kommer att bli grymt kul att sätta sig och skissa på rhodes/pads/piano/syntar och sånt till detta. Trummisen hade dessutom lagt på Stylus RMX-loopar. Oj vad det blir bra. Jä.