måndag, juni 30, 2008

Svårstartad arbetsmåndag

Skulle sitta i studion idag - men blev helatiden "förhindrad".

Brat-Johan kom hem på besök från USA,

lämnade noter till en musiker,

köpte laddare till N95-an,

passade barnen medan Anna sjöng in nånting hos analogproducenten,

körde 4 tomtoms från en studio till Kralls kontor.

Jaja - fick till sist 2 låtar mixade - och dagen var ju någorlunda effektiv och väldigt trevlig jallafall... :-)

söndag, juni 29, 2008

Morgonglädje

Taxin till Oslo gick 06:17...och 07:45 satt vi på Swebussen mot Götet. Skönt att nå hemmet redan 11:55. Jä. Hittade just en recension av vårt gig på Gröna Lund i fredags:


Hittade även detta klipp - som kombinerar Federley och "Den stora dagen". Stort.

Trevlig dansbanekonsert

Vi var lite oroliga för myggen - men de uteblev efter idog myggstifts-förberedelse! När dessutom trum-plexit förpassades så blev scenljudet och musikglädjen stor i det nybyggda växthuset Hvalsmoen i Norge. Trevlig kväll.

Här är min position:

fredag, juni 27, 2008

Bra påse.

Här är en påse som jag kan dela ut om Keyboard 3 skulle lägga sura pads nån gång.

Gröna Lund

Åkte hemifrån vid 10. Det var många notpapper till att få med sig inför helgens begivenheter. Det är 4 låtar som e nya denna spel-tripp.

Under tågresan fick jag reda på att syntmodulen som jag skulle spela på ikväll inte fanns tillgänglig...så jag började ringa runt till kompisar och musikaffärer...kollade även Blocket och Vendolin efter racksyntar av lämplig sort.

Tåget nådde stockholm vid 13:50...åsså var det raka spåret till Grönan.

Där insåg jag att bästa lösningen var att använda MicroX:en som jag tagit med mig. Den skulle egentligen utgöra "keyboard3" på saxplatsen...men det fick bli så.

Spelade även ned ett par intron som jag har i datorn till CD - så att det löstes från monitormixern istället. Skönt.

Gigget kändes bra - och det är skönt att vara igång med Christer-verksamheten igen. Kvällens band var exakt den sättning som kommer att spela på Tyrol i höst. Jä.

torsdag, juni 26, 2008

Klose

Nu kanske det gått lite för långt...

Nyss när jag stängde ett session i Logic och klickade på "close" - så läste min hjärna "Klose"...hmmm...kanske e dags för EM att ta slut snart.

Diversedag

I morse förberedde jag mig inför en begravning - som sedan var kl 13:30.

Jag spelade både orgel och piano på denna begravning...och att kompa psalmer e ju alltid lite speciellt för en popkeyboardist...men det blev fint.

Hoppigt också att första 3 punkterna i begravningen var musik - med varannan orgel å piano...så jag hoppade fram å tillbaka hejvilt... :-)

Sista dygnet har jag fått frågor om diverse noter...så under loppet av några timmar har jag skickat noter på "Man in the mirror", "Duvemåla hage", "Min lust till dig", "Empty room" och "Gabriellas sång". Stort.

onsdag, juni 25, 2008

EM-magasinet i TV4

Dom fula puff-mickarna i EM-studion har ju varit humoristiska i ett par veckor nu.

Dom som jobbar med TV4:s EM-sändningar måste väl veta att deras puff-headset är det enda man kan tänka på när man ser gäster i det vita Cyber-huset?

Men ikväll blev det väl ändå lite to much?: att ingen kunde hinna fram till Lisa Miskovsky och rycka bort puff-headsetet innan hon skulle sjunga i slutet av EM-magasinet var ju faktiskt väldigt synd.

Wow.

Mixläge

Nu har jag detalj-åkt 5 av låtarna till Rockbandsboken. Sakta men säkert. Snart klart.

Cortes

En isländsk sångare - som sålt hejdlöst med skivor - som i dagarna släpper nytt album. Jag spelar piano på 2 låtar "Sacrificial love" och "No words".

Skum känsla att höra sin Ivory-Bösendorfer med Bratislava Symfoniorkester (som spelat in efter mig :-)

Det låter grymt! Kul.

tisdag, juni 24, 2008

Refreshing

American Idol sjunger 70-tals-låtar. Intressant när unga sångare - som troligen inte har så mycket historia i 70-talets låtar - tolkar. Här är en Chicago-ballad i R'nB-tappning. Bara för att hon sjunger utan förutfattad mening. Schysst tycker jag!

Småplockar med låtar

Vi ska ha Cecilia Vennersten som gäst med Christer Sjögren när vi spelar på Grönan och Liseberg nu i veckan. Jag har fått iväg reptape och noter till alla musiker nu. Veckan känns som att den börjat lite haltande men det ska väl ta fart.

Åkte till studion för att redigera en låt som skulle till SVT - men klipp-instruktionerna fanns på en DVD som inte funkade...så det var bara att åka hem igen...

måndag, juni 23, 2008

Lukather på Trägårn

Åkte ner på Steve Lukather-konsert på Trägårn. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Det kändes lite som Magnus Ugglas "Var fan e mitt band". Lukather verkar ha gått till Musicians Institute (MI) och raggat unga talangfulla musiker. När man går på Lukather-konsert så _vill_ man bli överkörd...och det blev inte jag denna kväll. Retade mest upp mig på basistens hatt...typ. Jaja. Lukather spelar magiskt. Men det hela fick ändå en inramning som kändes som en redovisning på MI.

söndag, juni 22, 2008

Avbruten i överföringen...

Sitter och spelar ner DVD-ljudet från Christer-lajven till Logic. Astor kommer in i slutet av "Den stora dagen". Han ber att få lyssna på den igen - från början. Och igen. Och igen. Det är nåt med den låten. Kul.

lördag, juni 21, 2008

En liten midsommarredigering

Vi e i farsans stuga och firar midsommar. Hjälpte just honom att fixa till första takten i en inspelning av Halleluja-kören. Inspelningen som han gjort på en Zoom H4 saknade 1:a takten och började inte förrän 2:a takten...

Jag la in ljudfilen i Logic och klippte in toner från 2:a takten - samt spelade in pappa med både fiol och trumpet(!) och tillverkade på så sätt en ny första takt...hehe. Kul. Trumpeten hade bara naturtoner - så vi fick pitcha om tonerna till rätt tonläge på det han spelade...hahaha.

Jaja - kul litet projekt på Midsommardagsmorgon.

torsdag, juni 19, 2008

Semester

Idag har det bara varit lite telefon inför 3 spelningar med Sjögren nästa vecka...Fick en DVD från vår spelning i Södertälje - grymt bra reptape till vik!

Pratade lite med dom som skulle spela in videolektionerna med trummor till Rockbandsboken...och raderade 2050 st SMS - visst känns det som semester..?! :-)

onsdag, juni 18, 2008

Pust...vi hann i tid till fotbollen..!


Efter en lång dag är nu alla videolektioner med mitt keyboardspel inspelat.

Dom riggade en kamera ovanför min masterklaviatur...åsså midi-kopplade jag den till diverse lämpliga syntar. Kul projekt!

Hoppas jag har haft rätt fingersättning nurå... ;-)



Nu - iväg å se Sverige-Ryssland!



Runner

Dom spelar in bas-video-lektioner nu...så jag blev just ivägskickad som runner.

Inköpslistan: DV-band, gaffatejp och frukt. Rockenroll.

Intenssiv morgon..!

Började med att planka producentens stråklines vid 07. Var i studion vid 08 för att lägga add-on-stråket med pappa. Vid 09 kom kamerateamet som ska lägga speaker/instrumentinstruktionsfilm för Rockboken...så nu har vi roddat fram så det är full verksamhet ute i studions lobby..! :-)


Jaja - jag e tillbaks inne i min studio och redigerar stråket...

tisdag, juni 17, 2008

Nu så!

Ikväll har jag gjort klart sångredigeringen och alla keyboards för "Rockbandet2". Sköööönt. Imorgon e det videoinspelning för undervisningsfilmerna till boken.

Alldeles nyss hade jag en videochat i iChat med producenten i L.A som jag spelade in stråk till igår. Vi ska lägga på lite extrastråk på låten imorrn - så han nynnade lite sköna lines.

Arbetsdag

Tog ett pass i studion 8-12 å fixade tre låtar till Rockbandsboken. E hemma nu och har lite koll på barnen medan vår vän analogproducenten är här och spelar in Anna på något konstigt sätt... :-)

En sista uppvaktning

Åkte minitaxi med "Yngve" ikväll. Han med autografer längst bak i kartboken. Han utbrast i ett TYDLIGT fyrfaldigt leve när jag skulle betala. Kul.

måndag, juni 16, 2008

13:e av 16

Skönt att det inte e så många låtar kvar att fixa i Rockskolan-boken. Redigerar sång och spelar keys ikväll...inne på 13e låten. Jag använder många syntar! :-)

Electro till orgel
JP8000 till filterpad
Triton till stråk
JX8P till syntbrass
Stage Compact till piano
R3 till vocoder och leadljud
TG77 till pad
MicroX till Polymoog

Det känns nästan rebelliskt att våga vägra softwaresyntar nuförtiden. Fast nä...jag använder några såna också. Jaja. Kul jobb!

Om man inte är glad...på sin födelsedag... ;-)

Steg upp före familjen idag för att åka till studion och spela in stråket. Detta var klart vid 08. Sen la jag piano och levererade kl 09...dvs midnatt i L.A. Nu har jag suttit och redigerat - så vid 12 var jag klar och levererade 4 stråkfiler och ett färdigredigerat piano. Tror det e färdigredigerat jallafall...man vet aldrig... ;-) Gött.

söndag, juni 15, 2008

Samtal från L.A

Fick ett samtal - som övergick till iChat - angående stråk och piano på en låt. Inte ens jag fick veta vilken artist jag spelar in åt. Hahaha. Det blir spännade! Jaja - ska sätta mig och arra efter fotbollen inatt...hehe.

PåläggPålägg

Fortsätter med Rockbandet-bok-skivan. 4 låtar avklarade idag.

Jimmy Kimmel förra veckan

Några som läser här känner säkert igen keyboardisten... :-)

RoddaRoddaRodda

Inledde dagen med att hjälpa en kompis att förflytta sin percussionrigg från Bunkern till SVT. Nu åker jag till studion.

lördag, juni 14, 2008

Stiltje

Fick extremt lite gjort i studion idag. Lika bra att åka hem å kolla fotboll!

fredag, juni 13, 2008

Vet inte vilket BPM vi lyckades hålla...

...men här är fiolstycket från Samskolans avslutning i tisdags:



Keep in mind att hon är 15 år...och att låten heter "Lärkan"...det är den som kvittrar :-)

torsdag, juni 12, 2008

Kul minne. Oväntat.

Satt och googlade på Himlaväsen i förrgår kväll. Hittade att en konsert när vi kompade Larry Norman 1997, nyligen gavs ut på DVD. Stort. Jag köpte den - och idag kom den med posten. Genom dörren.

Denna norska konsert känns väldigt länge sen. Minns inte alls - men det var kul att se och höra!

Mer fart idag...

Riggar om syntarna beroende på vad det är för låt jag spelar in..."Jump" blev fin med JX8P och MicroX..! :-)

onsdag, juni 11, 2008

Segt i studion

Kom iväg sent - Astor klämde stortån - så jag är både stressad å seg samtidigt. Jobbar vidare med "Rockbandet 2" samt lägger keys på en countrylåt till en kompis - och på en vislåt till en annan kompis.

tisdag, juni 10, 2008

Studenter ujujuj

Detta var nytt rekord. Ujujuj vad dom väsnas. Dom har t.o.m med sig en hockey-tuta in på Operan. Wow. Vi fick försena avslutningen med 10 minuter för att skingra första bänk. Jaja. Nu har jag gjort det mesta av mitt.

Uno Svenningssons "Vågorna" är alltid en pulshöjare i inledningen när ridån går upp inför en fullsatt Opera - och alla skriker.

"Den blomstertid" försvann nästan helt i studenternas SKRIK.

Sara Bareilles "Love song" var kul att få spela.

Fiollåten i 240 gick bra. Snabbare än nånsin :-) Hon körde med trådlös mygga och in-ear...så det var action i numret..! :-)

Jaja - nu e det stipendieutdelning innan sista låten - sen e jag gigledig i ett par veckor!!! :-)

På plats

Sitter här på Operan i ottan å väntar på genrep. Kul.

måndag, juni 09, 2008

Rep på Samskolan


Imorgon är det dags för den årliga avslutningen med Samskolan på Operan. Idag repade vi på Sam hela förmiddagen. På eftemiddagen gjorde vi ett snabbt soundcheck på Operan. Jag ska kompa ett fiolstycke som går i 240bpm...så det var skönt att känna på...hehe.

Här är morgondagens position...

Rolig låda

lördag, juni 07, 2008

Minisemester

Sov över på Gullspångs pensionat...och har nu ledig helg! Sitter här vid frukostbordet och får känslan av Semester. Grymt!!!

fredag, juni 06, 2008

Schysst gig


Vi spelade 6 låtar med Sibel samt ett coverset. Kul att få spela 2 ballader från årets melodifestival på samma dag. Haha.


Jaja - det kändes inte läge att köra tillbaka till Göteborg inatt...så jag har hittat ett pensionat här. Skönt.



Här är en bild som Gullspångsbon LindaN tog:

Jäkta vidare...

Direkt efter Kungälv satte jag mig i bilen och drog till Gullspång. Det skulle enligt utsägo ta 2 timmar och 20 minuter. Det gjorde det också - så vid 17:45 riggade jag på en gullig scen nere vid en älv. Jä.

Jä - vilken nationaldag!

Vilken fantastisk dag i Kungälv! Väldigt vackert väder. Kronprinsessan Viktoria. Sanna Nielsen. Empty room. Jä vilken feeling! :-)

Tidig morgon

Var på plats i Kungälv för "Bohus fästning 700 år" redan vid 09 för att repa "Idas sommarvisa" barnkör och orkester.






Sen riggade jag en arbetsstation i turistinformationen för att kunna skriva ett blåsarr och repa med Sanna Nielsen & Stefan Andersson inför finalnumret. Stefan får poliseskort från Marstrand nån gång runt lunch. Jä.




Soundcheck

torsdag, juni 05, 2008

Efterfest

Rickard Olsson blev ordentligt avtackad efter sändningen. Det var oerhört varmt hela kvällen och under sändningen var det ett strul med en synkbox till mixerbordet - så det var oerhört skönt att allt till sist gått så bra!

Här är en bild från när Rickard spelar en specialvariant av Färgfemman...

Bingolotto på en torsdag

Efter att ha satt ihop några sommarlåtar med bingo-vinjetten så åkte jag ner för soundcheck vid 11. Många från det ordinarie bandet var upptagna idag - men allt kändes som vanligt ändå...grymt!

Fick sen ledigt 13-16...så jag hann hem och skriva lite bingomusik och skriva in ett stråkarr i Sibelius.

16-18 hade vi genomgång av programmet. Mycket väntan. Men allt känns under kontroll. En av bingobakgrundslåtarna är med Jojje Wadenius. Det blir GRYMT.

Nu i sändningen var det intenssivast i början. I pauserna kan man gå ut å käka korv vid å-kanten. Jä.

Ett stråkarr till

Jag sitter kvar. Ett arr till blev det. Jag kan ändå inte sova när det luktar så här mycket brandrök. Det brinner visst i Delsjö-området. Uj vad det luktar.

Rockstämmor till Lettland

Avslutade dagen med att spela in stämsång med Anna på en Lettländsk produktion. Har just redigerat klart och skickat iväg med FileCentral.se. Oj vad det luktar gräsbrand nu plötsligt. Jaja. Ska nog sova istället.

onsdag, juni 04, 2008

Avbräck

Tog just en middagspaus på Halta Lottas. En kompis levererade noter inför Samskolans avslutning på tisdag. Vill uppmärksamma ett nytt ord: "notblöta".

Skriver papper på onsdagen

Sitter å arrar ståk till en kompis vigsel...åsså fick jag ett uppdrag om kör på en lettländsk rocklåt som måste spelas in ikväll...åsså skriver jag ned det som behövs inför Bingolottos sommarfinal imorgon - så det är en maxad dag/kväll/natt....och varmt är det...hehe. Jä.

Syntleverans

Wells keyboardist ska spela på delar av min rigg...åsså ska jag låna ut en annan synt till BWO...levererade detta till Bingo-studion nu på morgonen - så blir det softare rodd imorrn.

tisdag, juni 03, 2008

Leadsången kompletterad

Nu e all leadsång till "Rockbandet 2" också lagd. Nu återstår det för mig att lägga syntar på detta.

Många projekt som ska knytas ihop nu...måste samla självdiciplin för att lägga all den tid det tar för redigering och sånt. Skönt dock att det är down to eget arbete nu.

Bingolottoglädje

Åkte förbi Gamlestan vid 13 för att Bingolotto-möte - den sista infon inför torsdagens 4-timmarssändning. Det blir ett kul program. Ska arra lite somrigt. Det blir fint.

Subway

Det ska öppna ett SubWay på Avenyen! ÄNTLIGEN.

måndag, juni 02, 2008

Replokal

Vi träffades å repade 18-20 inför en spelning med Sibel på fredag. Kul med popmusik. Jag kommer att spela pi/pad med vänster hand och syntslingor med höger. Kul. Det blir lite jäktigt på fredagen - så det var skönt att köra igenom detta. Tjo.

Gitarrkomplettering och leadsång

Recorderade de sista gitarrerna på Nätterdals skiva 11-13. Sen var det rubaton med git/sång...samt sångpålägg resten av eftermiddagen. VIPS så e allt klart..! :-)

söndag, juni 01, 2008

Hur dags kan vi hämta backlinen - en klassiker

Soft hotell-morgon i Karlstad. Vid 10 skulle vi kunna hämta grejer i Mariebergsskogen. Det var bara det att ingen var där. Vi jagade rätt på restaurangföreståndaren via 118118, lagom i tid för att veta att han var på väg. Det var ombestämt till 11. Ajajaj.





I början av festen igår lekte någon med en lax på scenen. Den ligger kvar nu dagen efter. Kul.





Vid 15:45 kom jag hem till Göteborg igen. Kul.