söndag, januari 13, 2008

Köer vid Tingstadstunneln?

Här planeras det för bro och tunnelbyggen i Göteborg - och talas om att situationen vid Tingstadstunneln är ohållbar - osv...

Jag vill bara informera om ett skyltningsfel som det KANSKE finns en förklaring till - men jag tror inte det. Oj vad lätt att spara liv och minska köer. Here it is:

När man kommer E6 in mot Göteborg norrifrån (typ Kungälv) och närmar sig Tingstadstunneln så står det plötsligt en vägskylt att höger körfält BARA går till "Fredrikshamn". Det finns bara 2 filer och Fredrikshamn ligger i Danmark. Det är klart att ALLA som inte vet hur avtagsvägarna ser ut runt Tingstadstunneln panik-blinkar och ska byta körfält. Exakt DÄR uppstår kaoset. Dag efter dag. Sanningen är att den högra filen leder till E20 mot Stockholm, Centralen, Lerum, Frölunda, Götatunneln, Olskroken, Gamlestan - ja, det skulle kunna stå vad som helst. Undra hur många bilar per dag som kommer norrifrån på E6 som verkligen ska mot "Fredrikshamn"? Cirka 1% av trafiken skulle jag tro. Nej. Inte ens det. VARFÖR står det då "Fredrikshamn" på skyltarna? Det leder BARA till onödigt kaos.


Svacka.

Som sagt: Fredrikshamn ligger i Danmark...och trafiken dit är inte särskilt stor; men ändå:

"Kör mot Fredrikshamn". Humor.

Men folk DÖR till följd av att bilister byter fil i panik. Och köerna är LÅNGA varje dag. Det är inte humor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bajlando!!!
Så här är det!
Planerarna vill att resenärer till Fredrikshamn byter fil före tunneln och inte efter. Det finns nämligen ingen chans att byta/ta av mot Fredrikshamn efter tunneln om man ligger i mitten- eller vänsterfilen. De som hamnat fel får åka upp och göra en u-sväng vid Kal & Ada och det vill du INTE :-)
Det som orsakar mest mongoköer är det som kallas "slumpvis hastighetsbegränsning", när det mitt på en vardag plötsligt kan stå "30" eller "50" flera kilometer innan tunneln i båda färdriktingarna utan att det finns fog för det i form av vägarbete eller gående kommunister i körbanan. Jag skrev mail till Vägverkets tidigare regionschef - Per-Erik Winberg - om detta, men den fan svarade inte.

Bylund sa...

:-)

"Resenärer till Fredrikshamn" - är det typ 20 bilar om dagen som kommer norrifrån?

Det förklarar ändå inte varför inte den skylten inte kan vara mer detaljerad med sanningar än bara låta meddela "Fredrikshamn - en fil bara för dig som ska köra ombord bilen på en färja"...