fredag, december 26, 2008

Körslaget

Såg faktiskt ingenting av förra årets körslag. Hörde bara att det "avslöjades" att själva kör-sången spelades in i förväg - för att dom skulle kunna "koncentrera sig på koreografin i sändningen"...kul. Det lär ju för övrigt vara en ganska omöjlig uppgift att micka upp en kör som rör på sig så mycket. Om dom inte skulle kört med 140 trådlösa myggor iofs... :-)

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article2357174.ab

Jaja. I dagens sändning så var det väldigt mycket snack om uttagningarna och ledarna. Varje kör sjöng en låt á 1:45. Undra om körerna fattar hur viktigt det är med nogrannheten när dom spelar in sången i förväg? Och undra om solisterna (som verkar sjunga live) förstår hur mycket deras insats påverkar hur kören uppfattas i TV? Det måste vara en jättesvår uppgift för en oetablerad sångsolist att plötsligt sjunga live i direktsänd TV4..!?

Min lillebror Simon e med i Hanna Hedlunds kör från Bollnäs...det är han längst upp till vänster här på bilden...kul!


Den kör som lät bäst ikväll var Wells kör utan tvekan. Han är ju musikproducent till proffessionen - så han kommer ju aldrig släppa igenom kör-för-inspelningen utan att han är nöjd...med andra ord kommer dom ju låta bäst varje gång..?! :-)


LaGaylia kommer att tappa många röster på att svenskar inte kan stava hennes namn i sms-röstningen.


...och: Heja Simon och Hanna! :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Klockren analys!

/Perra