fredag, mars 26, 2010

Fibes, oh Fibes! i Umeå

Satte mig på morgonkvisten och repade igenom hela konserten med hörlurar.Har fått en rep-video från Fibes gig på Berns förra året. Grymt bra reptape!


Hade möjlighet att låna ordinarie keyboardists rigg på gigget ikväll...men har tagit beslutet att spela på syntar som jag kan istället.

Har beställt en NordStage som backline...åsså tog jag med mig 2 småsyntar: R3 för leadljud, pads och vocoder...åsså MicroX för 80-tals-brass-glädje.

Fyllde en hardcase med R3:an, sustainpedaler, strömeliminatorer, telekablar mm...åsså tog jag MicroX:en i sin orangea case...så funkar det att flyga med.

Strax innan jag åkte kom jag på att jag ville lyssna på reptapen i iPhonen...och det funkade KANON att exportera filmen i MacBookens Quicktime till "iPhone-format" och ladda över till telefonen via iTunes. Jä!
Vid 12 tog jag bilen till Landvetter och efter 2 flygningar nådde vi Umeå vid 16.

NordStagen som finns här på plats är tyvärr ingen EX, så Nord Sound Manager (Flytta-ljud-program) funkar inte...och mitt akut-programmerade PianoMedPad-ljud (3 layers) gör att pianot kommer lite "sent" ibland (voices-svacka...)...men det verkar bara vara att leva med...

Riggen känns jättebra - nu e det bara att köra hårt..! Gigstart 21:00. Jä.

4 kommentarer:

Mikke sa...

Bra att det kändes ok på scen trots att det inte var EX-stage (tror det missats i bokningen)! Mycket roligt gig att starta festivalen med för oss i crewet i alla fall! Tack igen!

/mvh Mikke, Scenchef

Bylund sa...

Jag var inte ens medveten om att "mitt ljud" var så beroende av att det var en EX...men nu vet jag det. Tack för GRYM uppstyrning...inga probleeeeeem..! :-)


Tjo
-/Byl

Bylund sa...

Och lampan var ovärderlig..! :-D

Mikke sa...

Ja, både LED-clipon och macbook-laddare var firsts för mig på Ume Open i alla fall :). Livet som stage manager på festival är sällan enformigt (utom när det vankas hc/metal...).