lördag, februari 10, 2007

The Ark ett plagiat?

Wow. Starkt jobbat av Expressen... Dom har fått kompositören av "Love grows (Where my rosemary goes)" att lyssna och uttala sig om huruvida The Ark's melodifestivallåt är ett plagiat.

Grejen är att låtarna är faktiskt väldigt lika. Särskilt melodin och upplägget av verserna - men "hookarna" är olika - så jag har svårt att tänka mig att det blir nåt "mer" av detta...men det är kul att jämföra låtarna. Samma tonart går dom i också..! :-) Hade Arks låt inte gått i shuffle hade det nog varit fara på taket - men nu "känns" det som ganska olika låtar. Jaja.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=872611

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, visst är det samma tonart? Märkte knappt när Love grows-låten gick igång (efter att ha laddats klart) och jag hörde The Arks låt samtidigt. Lät som att någon lagt på lite extra gitarr och kör i The Arks låt. ;)
Själv tycker jag att verserna i princip är identiska. Trist. Och kan bli problem om vi skickar till Helsingfors, inte så kul om Sverige blir diskade i ESC.

Anonym sa...

Absolut identiska strofer. Melodik o harmonik är ju mycket överensstämmande. Såg just en film där edison lighthouse spelade "love grows.." och reagerade direkt över likheterna med Arks hitlåt. Att Ark har en shuffle-version är inte tillräckligt avvikande för att inte erkänna och ge credit åt Barry Mason & co.
Huruvida medvetet eller inte vore det inte mer än rätt att Ola Salo borde ge Mason en viss upprättelse.
/Anders