fredag, oktober 31, 2008

Klicktankar

Föreställningen (#26) rullade på. Skönt att ha ett trumvik inrepat! Lite allmänt seg kväll - så nu e jag tillbaka på rummet och laddar för en rolig lördag istället!

Här kommer en idé till en produktutveckling som någon gärna får stjäla - för jag kommer inte att kunna utveckla den... :-)

Många trummisar spelar live-gig med klick i öronen från en egen metronom. Tempobyten förekommer ju hela tiden - och i medleyn händer det ofta saker tempomässigt.

Varför görs det inte en programmerbar metronom (typ Tama eller Yamaha - märken som alla trummisar använder) som har "pads" som man kan slå till under låtars gång? Tänk en vanlig trummis-metronom fast med 2 st gummipads (antingen lösa med stativfäste eller på nåt sätt fastmonterade på metronomen): En som man kan slå på för att steppa vidare till nästa program - samt en för att starta/stoppa klicket. Om detta skulle göras på ett smart sätt skulle ju alla klick-spelande trummisar köpa en sån eftersom: att (som man gör nu) slå till små metronom-knappar - med ett finger - i förbifarten under en låt är ju väldigt chansartat..?

Det går förstås att ansluta pads till befintliga modeller - men det funkar visst inte riktigt klockrent. Fatta en modell som är tillverkad med optimerade plattor. Jä.

Här är de två metronomer som dominerar marknaden hos trummisar just nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Säg gärna till när du hittar en sådan. Har även jag funderat över varför det inte finns någon sådan..

//Erik, trummis i Tredrag

Bylund sa...

Yes...Miko har provat att löda fast en list som man kan slå på med trumpinnarna...men det är knappast fullutvecklat...hehe.