fredag, oktober 13, 2006

Agnes-mässigt

OK. Nu är Agnes-låten diskad från Melodifestivalen.

Snacka om att detta var bara för att SVT bara vill visa att det finns "regler". Jag menar: i pressreleasen skriver dom att "Det kan alltså inte garanteras att juryn inte haft vetskap om bidragets upphov under sitt arbete".

Men hallå. Bullshit.

Det är klart att dom hela tiden hört att Agnes sjöng på demon - annars hade den inte kommit med..!

Låtarna kommer ju med just för att det är "rätt" sångare på demon. Det har ju VÄLDIGT lite att göra med hur bra låten är.

"Bredd" och artist går före låtkvalitet. Så har det varit länge. Och kommer säkert förbli. Om ingen journalist går till BOTTEN med hela urvalsprocessen - där de förlagda låtskrivarna har så FRUKTANSVÄRT stora fördelar.

Stackars melodifestivalredaktionen. Nu var de "tvungna" att ta bort en av de "riktiga" artisterna de lyckats skrapa ihop i år.

Jag vill avsluta med att citera Sydsvenskan från i onsdags:

"De tjugoåtta tävlingslåtarna har vaskats fram bland 3234 insända bidrag. Fast juryn – en blandning av musikproffs och vanligt folk – har lyssnat på mindre än hälften. Det värsta skräpet har sållats bort i en förgallring på musikförlagen, berättar Melodifestivalgeneralen.
– Du vet, barn med bandspelare. Ja, inte bara barn, förresten.

Juryn, med programchefen Peter Nyrén som ordförande, har haft order om att plocka låtar från så många genrer som möjligt. På balladsidan har det varit hård konkurrens, berättar Nyrén."


Slutsats av mig: Skit i hur bra låtarna är - bara vi får så många genrer som möjligt. Wow.

Inga kommentarer: