söndag, oktober 08, 2006

BRIS-gala i Trollhättan

Wow. vilken dag. Jag åkte hemifrån vid 08:15 för att vara riggad och klar i Trollhättan 10:00.

Det visar sig på en gång att det är lite strul med utskrifter av stämmor till symfoniorkestern och storbandet...men vi kunde börja med att repa "Humlans flykt". Hehe. Uj vad det gick.


När vi repat 5 låtar så var det stopp. Det fanns inga fler noter att spela efter. Med tanke på att det var 18 låtar kvar att sätta och klockan var 13:30 så var det lite synn...


Strulet fortsatte (vissa låtar var inte färdigarrade (!:-) - och dessutom hade en portabel skrivare fått slut på bläck...)

Jaja...vid 16 började krislösningarna komma. Caroline Wennergren skulle få köra med bara kompet...och Peter Getz skulle få "jamma fram" sina låtar. Synn om dom artisterna.

När man inte trodde det kunde bli värre så kom det nya låtar som jag inte visste att vi skulle spela. Saldot blev 33 låtar - varav 7 strukna. Dock 26 att spela alltså. Många med piano-intro.

Orkestern var förvånadsvärt lugn. När vi väl fick arren så lät det grymt. Kul.

Konserten blev pampig.

Kul att spela "Coming true" med Daniel Lindström och "Right here, right now" med Agnes. Båda IDOL-vinnarna..! :-)
Jessica Andersson var på hemmaplan och var kanon.
Magnus Johansson var på strålande humör och drog fräckisar - förutom att han spelade grymt och fort.
Sanna Nielsen sjöng fantastiskt.
Även Carolines och Getz låtar blev helt OK. Det är inte klokt vilka premisser man får spela under ibland...men det blir ju alltid bra i slutändan. Wojtek och Getz hade en ny grymt snygg låt - som orkestern var med på. Jä.
Kim Fransson rockade hårt med "Live and let die".
En ung blind kille - Niklas Karlsson - sjöng "Georgia on my mind" i ett fantastiskt arrangemang - och han var jätterolig när Kattis Ahlström intervjuade honom. Hon meddelade också under kvällen att Sverige vunnit med 2-0 i fotbollen mot Spanien. Applåd. Jä.

Dirigenten Ulf Wadenbrandt gjorde en heroisk insats..! :-)

Vid 23:30 åkte jag ifrån Trollhättan. 14 timmar vid pianot. Wow.Jaja. Skön kväll - som jag avslutade på Gothia i Göteborg där CM hade fett ös med många gästningar i pianobaren. Wojtek var faktiskt där också...snabba ryck.

Inga kommentarer: