torsdag, mars 15, 2007

Oj vad konsertverksamheter börjar spåra ur

Äntligen någon som börjar rota i den osköna sanningen. Jag citerar här från dagens GP:

"Signaturen Max startade diskussionen om huruvida Dolly Parton sjöng live eller inte. Han påstår att Dollys röst låg förinspelad. "Det var studiosound och inte en felton när hon sjöng, men när hon pratade i samma mick var det brusigt och tjöt då och då. Inte vad man räknar med när man betalar dyra pengar för en livekonsert", skriver han.
Johan håller med: "Hon missade att sjunga vid ett par tillfällen och det såg väldigt knasigt ut. När hon pratade hörde man hur olika mikrofonerna lät men när hon sjöng lät allt lika bra."
Jamte, som satt på rad ett, skriver: "Till viss del så såg det verkligen ut som om hon mimade, men vi hoppas att det bara var på någon enstaka låt."
På Scandinavium har man inte hört något om att det skulle vara förinspelade låtar under Dolly Partons konsert. Informationsansvarige Mikael Persson hänvisar i stället till EMA Telstar som arrangerade konserten.
Där ber pressansvarige Annika Kämpe att få återkomma efter att ha pratat med de personer inom EMA Telstar som arbetade på plats med konserten. Efter en stund ringer hon upp och säger att uppgifterna om förinspelade delar av konserten inte stämmer.
- Så vitt vi vet är hela konserten live och Dolly Parton gör soundcheck innan. Vi vet ingenting om att det skulle vara på något annat sätt, säger hon."

Låt mig bara tillägga då: Självklart finns det folk inom EMA som vet att stora delar av konserten är playback - men det kan dom ju inte erkänna. Förståeligt. Men jag HOPPAS att fler börjar klaga på denna typ av publik-förnedring.

Inga kommentarer: